2 stiklinės karališkųjų baltų pupelių,
truputis druskos,
2 svogūnai,
2 saldžiarūgščiai obuoliai,
2-3 šaukštai majonezo.
Svogūnų m a r i n a t u i:
1 stiklinė vandens,
1,5 šaukšto cukraus,
0,5 šaukštelio citrinų rūgšties.
GAMINIMAS:
Pupeles užmerkite šaltame vandenyje ir laikykite, kol išbrinks. Tada išvirkite pasūdytame vandenyje ir atvėsinkite. Svogūnus supjaustykite kuo plonesniais pusžiedžiais, užpilkite paruoštu marinatu ir marinuokite apie 12 val. Tuomet nupilkite marinatą, o svogūnus gerai nuspauskite, kad neliktų skysčio.
Obuolius nuvalykite, perpjaukite į 6-8 skilteles ir kiekvieną skiltelę supjaustykite kuo plonesniais griežinėliais. Virtas pupeles, gerai nuspaustus marinuotus svogūnus ir obuolius sumaišykite su majonezu. Prieš patiekdami palaikykite apie 30 minučių.