120 g ryžių,
50 g varškės,
2 kiaušinių,
50 g cukraus,
1 pakelio vanilinio cukraus,
3 šaukštų grietinėlės.
P a d a ž u i:
200 g vyšnių,
0,25 ml vyšnių sulčių,
70 g cukraus,
1 citrinos,
2 šaukštų pudingo,
druskos,
2 melisų šakelių.
GAMINIMAS:
Išvirkite birią ryžių košę. Ją suberkite į dubenį, sudėkite ištrintą per sietelį varškę, su cukrumi išplaktus kiaušinius, vanilinį cukrų. Viską gerai išmaišykite. Kepimo formą ištepkite riebalais. Į norimą formą sukrėskite paruoštą masę, išlyginkite paviršių ir viršų aptepkite grietinėle. Kepkite orkaitėje, kol viršus gražiai pagels.
Vyšnių padažas: vyšnias nuplaukite, nusausinkite ir smulkiai sukapokite. Jas suberkite į puodą, sudėkite cukrų, tarkuotą citrinos žievelę ir citrinos sultis. Pavirkite apie 5-7 min. Vanilės skonio pudingą išmaišykite su vandeniu ir suberkite į verdančias vyšnias. Padažą virkite, kol šis sutirštės. Jį patiekite prie iškepusio ryžių pudingo.