300 g maltos vištienos,
65 g grikių kruopų,
1/2 svogūno,
kiaušinio,
šaukšto miltų,
druskos,
pipirų,
džiūvėsėlių apvolioti.
P a d a ž u i:
svogūno,
morkos,
2 šaukštų pomidorų padažo,
2 puodelių vištienos sultinio.
GAMINIMAS:
Grikius išvirkite. Maltą vištieną sumaišykite su grikiais, miltais, kiaušiniu, labai smulkiai pjaustytu svogūnu. Masę pagardinkite druska ir pipirais. Viską gerai išmaišykite, suformuokite nedidelius apvalius kotletus. Kiekvieną pavoliokite džiūvėsėliuose ir apkepkite įkaitintoje keptuvėje.
Apkeptus kotletus dėkite į puodą, suberkite žiedais pjaustytą svogūną, stambiai tarkuotą morką, įdėkite pomidorų padažo, užpilkite sultiniu. Puodą uždenkite ir ant labai silpnos ugnies troškinkite apie 20 min.