6 kiaušinių,
225 g miltų,
50 g aguonų,
125 g sviesto,
100 g rudojo cukraus,
1 pakelio vanilinio cukraus,
2-3 šaukštų romo,
200 g plaktos grietinėlės,
arbatinio šaukštelio kepimo miltelių,
žiupsnelio druskos,
sviesto.
K r e m u i:
150 g grietinėlės,
50 g cukraus,
obuolio (150 g),
pakelio vanilinio cukraus,
šaukštelio citrinų sulčių,
žiupsnelio cinamono,
miltinio cukraus.
GAMINIMAS:
Sviestą išsukite iki purumo, sudėkite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi ištrintus kiaušinio trynius ir išmaišykite; supilkite miltus, grietinėlę, romą, aguonas, išplaktus baltymus ir lengvai išmaišykite. Vaflių formą įkaitinkite, patepkite sviestu, užpilkite 1,5-2 šaukštus paruoštos tešlos ir kepkite.
Grietinėlę išplakite plakikliu iki standžių putų, suberkite cukrų, cinamoną, vanilinį cukrų ir sutarkuotą obuolį, įlašinkite citrinų sulčių ir išmaišykite. Paruoštą kremą patiekite su vafliais, apibarstytais miltiniu cukrumi.