2 avokadų,
200 g jogurto,
1 geltonosios paprikos,
3 šviežių šakelių mėtų,
1 česnako skiltelės,
225 g kiaulienos nugarinės,
200 g džiovintų avinžirnių,
2 šaukštų citrinos sulčių,
2 šaukštų baltojo vyno acto,
2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
druskos,
pipirų,
cukraus,
salotų lapų papuošimui.
GAMINIMAS:
Papriką, avokadus nuplaukite ir supjaustykite plonomis juostelėmis. Džiovintus avinžirnius brinkinkite vandenyje (apie 10-12 val.), išbrinkusius virkite pasūdytame vandenyje apie 20 min. Mėtas nuplaukite ir smulkiai supjaustykite. Nulupkite česnaką ir susmulkinkite.
Jogurtą, smulkintus česnakus, mėtas išmaišykite su druska, pipirais ir cukrumi. Kiaulieną supjaustykite kubeliais, pagardinkite druska, pipirais ir įkaitintoje keptuvėje kepkite apie 5-7 minutes. Dubenėlyje sumaišykite mėsą, avinžirnius, paprikas, avokadus ir užpilkite jogurto padažu. Viską gerai išmaišykite ir patiekite.