3 kiaušinių,
6 šaukštų vandens,
druskos pagal skonį,
400-500 g miltų,
450 g jautienos,
450 g avienos,
1 svogūno,
1 šaukšto sviesto.
P a d a ž u i:
po 1/2 geltonos, raudonos, žalios paprikos,
grietinės,
druskos,
pipirų,
smulkintos morkos,
2 pomidorų,
500 ml grietinės,
po 1 šaukštelį smulkintų čiobrelių ir
mairųnų.
GAMINIMAS:
Tešla: į indą įmuškite kiaušinius, supilkite vandenį, pasūdykite, suberkite 200 g miltų ir viską gerai išmaišykite. Subėrę likusius miltus, tešlą plonai iškočiokite ir supjaustykite kvadratėliais ar apskritimais. Mėsa: avieną ir jautieną sumalkite. Svogūną supjaustykite ir pakepinkite ant sviesto.
Svogūnus suberkite į mėsą, pasūdykite, pridėkite pipirų ir gerai išmaišykite. Mėsą imkite nedideliais kiekiais, dėkite ant tešlos lopinėlių vidurio. Lopinėlių kraštus sulenkite, galus sugnaibykite, kad gerai suliptų. Paruoštus virtinukus dėkite į verdantį vandenį ir pamažu maišykite.
Virkite tol, kol visi virtinukai iškils į paviršių, dar pavirkite 3-5 minutes. Padažas: kubeliais supjaustytas morkas pakepinkite svieste. Suberkite paprikas, pomidorus ir supilkite grietinę. Viską patroškinkite 5-7 min. Pagardinkite prieskoniais ir patiekite prie virtinukų.