500 g šaldytos sluoksniuotos tešlos,
1 l mėlynių,
1 stiklinės cukraus,
3-4 šaukštų krakmolo,
1 kiaušinio trynio,
4 šaukštų džiūvėsėlių,
cukraus ir
cinamonų apibarstyti.
GAMINIMAS:
Tešlą atšildykite, plonai iškočiokite ir apibarstykite džiūvėsėliais. Mėlynes sumaišykite su cukrumi ir krakmolu, tolygiai paskleiskite ant tešlos, kraštus patepkite plaktu tryniu ir suvyniokite į vyniotinį.
Viršų taip pat aptepkite kiaušinio tryniu ir pabarstykite cukrumi bei cinamonais. Dėkite vyniotinį į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite iš anksto įkaitintoje iki 200 laipsnių orkaitėje apie 35-45 minutes, kol gražiai parus.