1 kg kalmarų,
2 svogūnai,
3-4 skiltelės česnako,
2 šaukštai sojų padažo,
šaukštelis cukraus,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Kalmarus atšildykite ir išvalykite-neturi likti nė menkiausios plėvelės. Trumpai apvirkite vandenyje, išgriebkite ir nuvarvinkite. Kol kalmarų mėsa vėsta, paruoškite svogūnus bei česnakus. Svogūnus nulupkite, supjaustykite pusžiedžiais, apkepkite keptuvėje. Kalmarus supjaustykite žiedeliais arba juostelėmis.
Suberkite juos į apkepusius svogūnus. Kepkite maždaug minutę. Įberkite cukraus, druskos, pipirų, įpilkite sojų padažo, viską labai greitai išmaišykite, nemažindami ugnies. Kepkite dar porą minučių ir nuimkite nuo viryklės. Belieka išspausti česnaką ir išmaišyti. Valgyti galima ir kaip karštą patiekalą, ir kaip užkandį.