400 g spagečių,
3 kiaušinių,
250 ml grietinėlės,
120 g karštai rūkytos kiaulienos šoninės,
50 g tarkuoto parmezano,
žiupsnelio smulkintų bazilikų,
4 šaukštų alyvuogių aliejaus,
2 skiltelių česnako.
GAMINIMAS:
Šoninę supjaustykite šiaudeliais ir apkepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje su smulkiai kapotomis česnako skiltelėmis. Kiaušinius išplakite su grietinėle, pasūdykite, suberkite tarkuotą parmezaną ir išmaišykite.
Spagečius išvirkite pagal nurodymus ant pakelio, nuvarvinkite kiaurasamtyje, dar karštus užpilkite kiaušinių ir grietinėlės plakiniu, išmaišykite. Sudėkite pakepintą šoninę, išmaišykite. Spagečius patiekite pabarstytus tarkuotu parmezanu ir smulkintais bazilikais.