250 g lakštinių,
200 g parmezano.
Mėsos į d a r u i:
4 šaukštų alyvuogių aliejaus,
1 svogūno,
1 skiltelės česnako,
2 morkų,
2 saliero stiebų,
300 g jautienos faršo,
150 g kiaulienos kumpio,
1 stiklinės sauso baltojo vyno,
400 g savose sultyse konservuotų pomidorų,
druskos,
pipirų.
Baltajam p a d a ž u i:
100 g sviesto,
2 šaukštų miltų,
0,5 l pieno,
žiupsnelio malto muskato,
druskos.
GAMINIMAS:
Aliejuje pakepinkite smulkintą svogūną ir skiltelę česnako, tada sudėkite kubeliais supjaustytas morkas ir saliero stiebus. Troškinkite 5 min. Į daržoves sudėkite faršą, šiaudeliais supjaustytą kiaulienos kumpį, supilkite vyną, viską gerai išmaišykite ir troškinkite 10-15 min.
Sukrėskite supjaustytus konservuotus pomidorus su sultimis, pasūdykite, pabarstykite pipirais. Troškinkite apie 30 min. Keptuvėje išlydytame svieste pakepinkite miltus, kol pagels. Puode užvirinkite pieną, įberkite tarkuoto muskato, pasūdykite ir plona srovele supilkite į keptuvę su pakepintais miltais.
Maišykite, kol masė pasidarys vienalytė, ir užvirinkite. Į stiklinę kepimo formą dėkite šiek tiek paruošto įdaro ir išlyginkite, ant jo uždėkite pirmąjį makaronų lakštų sluoksnį. Paskui sluoksniais dėkite įdaro, pilkite baltojo padažo, barstykite tarkuoto parmezano, dėkite lakštų ir t. t.
Ant virštutinio makaronų lakšto užpilkite padažo ir užbarstykite parmezano. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.