Apie 1 kg raugintų kopūstų,
6-8 rūkytų dešrelių,
100 g rūkytos šoninės,
4-5 bulvių,
1 didelio obuolio,
skiltelės česnako,
1 svogūno,
kmynų,
pipirų,
druskos (jei reikia),
aliejaus.
GAMINIMAS:
Raugintus kopūstus nuplaukite ir sudėkite į aliejumi apšlakstytą ketaus kepimo formą. Svogūną ir česnaką susmulkinkite, apkepkite, sudėkite ant kopūstų, paskaninkite prieskoniais, įpilkite vandens, kad apsemtų ir išmaišykite.
Ant viršaus sudėkite griežinėliais supjaustytas bulves, plonai supjaustytą šoninę ir dešreles, pabarstykite prieskoniais. Troškinį dėkite į orkaitę ir kepkite apie 25-30 minučių, kol bulvės gražiai parus. Tada sudėkite skiltelėmis supjaustytą obuolį ir dar kelias minutes pakepkite.