6 tortilijų paplotėliai,
skardinė (400 g) konservuotų raudonųjų pupelių,
2 šaukštai tarkuotų morkų,
svogūnas,
2 česnako skiltelės,
aitriosios paprikos ankštis,
marinuota vidutinio dydžio aitrioji paprika,
100 g pievagrybių,
pusė stiklinės virtų ryžių,
stiklinė tarkuoto fermentinio sūrio,
2 pomidorai,
keli šaukšteliai meksikietiškų prieskonių mišinio (pagal skonį),
2 šaukštai aliejaus.
GAMINIMAS:
Svogūnus, pievagrybius, pomidorus smulkiai supjaustykite, česnakus sugrūskite ir viską 5-10 min. patroškinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje. Ant kiekvieno paplotėlio uždėkite po 2 šaukštus įdaro, pabarstykite tarkuotu sūriu, susukite į ritinėlį ir užlenkite kraštelius.
Paruoštus ritinėlius sudėkite į skardą ir trumpam įkiškite į karštą orkaitę (kol išsilydys sūris). Šiam patiekalui galima nupirkti gatavų paplotėlių arba išsikepti pačiam (ruoškite pagal takų receptą, tik orkaitėje laikykite trumpiau, nes buritų paplotėliai neturi būti traškūs). Galima ir pagudrauti: įdarą susukti į paprasčiausius lietinius blynus.