3 prinokę avokadai,
pusė svogūno roputės,
citrina,
2 česnakų skiltelės,
keli lašai "Tabasco" padažo,
druskos ir
pipirų pagal skonį.
GAMINIMAS:
Iš pradžių pasiruoškite visus priedus. Česnakus nulupkite ir sugrūskite, svogūnus kuo smulkiau sukapokite, iš citrinos išspauskite sultis. Avokadus perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus ir šaukštu išskobkite visą minkštimą. Iš karto apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų.
Viso kiekio iš karto nepilkite, kad nebūtų per rūgštu. Į indą su avokadų minkštimu sudėkite svogūnus, česnakus, įlašinkite padažo ir sutrinkite.Galima trinti šakute arba elektriniu trintuvu. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais, jei reikia, dar parūgštinti. Masę sukrėskite į dailų dubenį ir patiekite su kukurūzų traškučiais.
Visų trijų avokadų kauliukų neišmeskite, bent vieną pasilikite. Po vakarėlio kvakamolės likučius sukrėskite į stiklainį ir įdėkite kauliuką-masė netamsės ir ilgiau išliks šviežia.