1 l pieno,
400 g cukraus,
1 vanilės ankštis,
1/2 šaukštelio kepimo miltelių,
2 šaukštai romo.
GAMINIMAS:
Į didelį storasienį puodą supilkite pieną, suberkite cukrų, įmeskite vanilės ankštį ir užkaiskite. Maišant kaitinkite, kol cukrus visai ištirps, o pienas užvirs. Nukelkite nuo ugnies ir maišant supilkite kepimo miltelius, sumaišytus su šaukštu vandens. Pienas suputos ir nurims. Tada puodą vėl užkaiskite ir sumažinkite ugnį tiek, kad skystis vos judėtų, o ne kunkuliuotų. Retkarčiais pamaišant virkite 1 val.
Kai verdamas desertas įgaus gelsvą spalvą, maišyti reikės dažniau, nes jis pradės tirštėti ir karamelizuotis. Desertas gatavas, kai lašelis, įlašintas į stiklinę su šaltu vandeniu, lieka rutuliuko formos. Palikite ataušti puode. Ataušusią kachetą perkoškite per sietelį, vanilės ankštį perpjaukite pusiau, minkštimą išskobkite ir įmaišykite į desertą. Supilkite romą.
Kacheta skaniausia, kol drungna (iš anksto pagamintą galima pašildyti). Desertas patiekiamas su nesaldžiais sausainėliais, baltos duonos skrebučiais, blyneliais, vaisiais, ypač dera su keptais obuoliais. Yra ir paprastesnis kachetos gaminimo būdas: neatidarytą sutirštinto pieno indelį 1 val. virkite puode su vandeniu, paskui pagardinkite vanilės esencija ir romu.