500 g sluoksniuotos tešlos,
200 g marcipanų masės,
1 kiaušinio.
G l a z ū r a i:
70 g miltinio cukraus,
2-3 šaukštų citrinų sulčių,
2 lašelių migdolų esencijos.
GAMINIMAS:
Šaldytą tešlą atšildykite ir iškočiokite 0,5 cm storio lakštais. Marcipanų masę iškočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus taip pat plonai, kaip ir tešlą. Tešlos paviršių aptepkite baltymo plakiniu, tuomet viršuje dėkite marcipanų lakštą. Viršų vėl aptepkite baltymu ir apdenkite antruoju tešlos lakštu. Iškočiokite paruošto sluoksniuočio 0,3 cm storio lakštą ir supjaustykite juostelėmis.
Kiekvieną juostelę susukite virvele. Iš virveklių formuokite riestainius ir sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kiaušinio trynį praskieskite šlakeliu vandens ir aptepkite kiekvieną riestainį. Pašaukite į 200 laipsnių karštumo orkaitę ir kepkite 15-20 min. Iš miltinio cukraus, citrinų sulčių ir migdolų esencijos paruoškite glazūrą, ja aptepkite kiekvieną riestainį.