200 g miltų,
50 g minkšto sviesto,
50 g cukraus,
1 kiaušinio,
2 aukštų grietinės,
0,5 šaukštelio kepimo miltelių,
žiupsnelio druskos.
Į d a r u i:
200 g varškės,
1 kiaušinio,
1 šaukšto be kaupo miltų,
vanilinio cukraus.
GAMINIMAS:
Sviestą išsukite su cukrumi iki purumo. Išplakite kiaušinį su druska, grietine ir supilkite į cukraus ir sviesto masę. Kepimo miltelius persijokite su miltais ir suberkite į kiaušinių masę. Išminkykite tešlą, iškočiokite, išspauskite apskritimus. Įdarui skirtus produktus sumaišykite. Šaukštu dėkite paruošto įdaro ant kiekvieno paplotėlio.
Darykite pyragėlius, gražiai pynute sujunkite kraštus. Grietiniečius dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, aptepkite kiaušinio plakiniu ir pašaukite į 200 laipsnių orkaitę. Kepkite apie 20 min., kol grietiniečiai gražiai paruduos. Grietiniečius galite daryti su druska, pagardinti kmynais.