500 g šaldytos sluoksniuotos tešlos,
2-3 jaunų cukinijų,
druskos-pagal skonį,
džiovintų bazilikų,
alyvuogių aliejaus,
5-6 smulkiavaisių pomidorų,
5 šaukštų maskarponės,
100 g parmezano,
2 šaukštų pinijų sėklų,
šviežių bazilikų-pyragui papuošti.
GAMINIMAS:
Tešlą atitirpinkite, šiek tiek pakočiokite, išpjaukite iš jos skritulį ir įtieskite į popieriumi išklotą išardomą apskritą skardą. Cukinijas supjaustykite griežinėliais, pabarstykite druska, bazilikais ir pakepinkite nedideliame kiekyje aliejaus. Atvėsinkite. Pomidorus supjaustykite ketvirčiais. Maskarponę išmaišykite su puse kiekio tarkuoto parmezano, sukrėskite ant tešlos ir šaukštu išlyginkite.
Eilėmis sudėliokite cukinijas, pomidorus, apiberkite pinijomis, o tešlos kraštus šiek tiek užlenkite. Pyragą kepkite 180 laipsnių orkaitėje 15 minučių. Ištraukę iš orkaitės apibarstykite likusiu parmezanu, kiškite atgal į orkaitę ir kepkite dar 10-15 minučių. Prieš tiekdami papuoškite šviežiais bazilikais.