K u k u l i u k a m s:
2 stiklinės žirnių,
4 morkos,
2 stiklinės ryžių,
truputis miltų,
druskos,
cukraus,
aliejaus kukuliams apkepti.
P a d a ž u i:
2 šaukštai sviesto,
1 šaukštas miltų,
260 ml pieno arba grietinėlės,
0,5 šaukštelio muskatų,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Pasūdytame vandenyje atskirai išvirkite žirnius ir morkas. Karštus juos sutrinkite ir gautas mases sumaišykite. Sudėkite išvirtus ryžius, pagal skonį įberkite druskos bei cukraus ir maišydami po truputį berkite miltus. Berkite tiek, kad masė būtų tokio tirštumo, jog iš jos būtų galima formuokti kukulius.
Kukulius apvoliokite miltuose ir apkepkite aliejuje. Padažui ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir pakepinkite iki auksinės spalvos. Po truputį srovele pilkite pieną arba grietinėlę ir nuolat maišydami kaitinkite, kol padažas sutirštės. Įberkite druskos, pipirų, muskatų ir išmaišykite. Apkepusius kukuliukus sudėkite į puodą, užpilkite padažu ir 5 minutes kaitinkite ant mažos ugnies.