S r i u b a i:
1 stiklinė žirnių,
1 didelė morka,
1 svogūnas,
truputis druskos,
pipirų.
P y r a g u i:
500 g miltų,
2 stiklinės vandens,
30 g mielių,
1/2 šaukštelio druskos,
1 kg svogūnų,
aliejaus.
GAMINIMAS:
Sriubai išmirkytus žirnius sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir užvirkite. Tada sudėkite griežinėliais arba smulkiomis juostelėmis supjaustytas morkas ir virkite, kol žirniai bus visai minkšti. Susmulkintą svogūną pakepkite su aliejumi iki auksinės spalvos ir sudėkite į sriubą. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
Pyragui paruoškite mielinę tešlą: 2 stiklinėse šilto (37 laipsnių) vandens ištirpinkite druskąb ir mieles, suberkite miltus ir gerai išmaišykite bei suminkykite. Tešlą kildinkite šiltai apie 1-1,5 val. Tada iš tešlos iškočiokite plonus paplotėlius ir kepkite juos vidutinio karštumo (180 laipsnių) orkaitėje, kol jie šiek tiek parusvės.
Daug smulkiai supjaustytų svogūnų apkepkite su aliejumi ir susluoksniuokite juos su mieliniais paplotėliais. Taip paruoštą pyragą dėkite į karštą orkaitę ir dar pakepkite apie 10 min. Žirnių sriubą patiekite su šiuo pyragu.