1 stiklinė žirnių,
350 g bulvių,
1 svogūnas,
1 morka,
30 g gabaliukas saliero šaknies,
1 petražolės šaknis,
nedidelis pomidoras,
4 puselės vytintų (džiovintų) pomidorų,
1/4 paprikos,
3 šaukštai aliejaus,
2 laurų lapai,
truputis druskos,
pipirų,
paprikų miltelių,
svogūnų laiškų,
krapų.
GAMINIMAS:
Žirnius užmerkite šaltame vandenyje ir palikite per naktį. Prieš gaminant vandenį nupilkite ir žirnius gerai išplaukite. Į puodą pripilkite dvigubai daugiau vandens nei žirnių, vandenį užvirinkite ir tada suberkite žirnius. Kai vanduo vėl užvirs nugraibykite putas, sumažinkite ugnį ir virkite apie 1,5 min.
Išvirusius žirnius užpilkite norimu kiekiu verdančio vandens (apie 2 litrus). Tada sudėkite nuskustas ir kubeliais supjaustytas bulves. Virkite 10 min. Tuo metu keptuvėje su aliejumi pakepinkite svogūnus, paskui sudėkite stambia trintuve sutarkuotus salierą, petražolę, morką ir viską patroškinkite ant mažos ugnies apie 15 min.
Tuomet į daržoves įdėkite nuluptą ir kubeliais supjaustytą pomidorą, kubeliais supjaustytą papriką bei vytintus pomidorus. Troškinkite dar 10-15 min. Paruoštą daržovių troškinį sudėkite į verdamą sriubą, paskaninkite ją druska, pipirais, paprikų milteliais, įmeskite laurų lapus. Nukaitę sriubą į ją suberkite susmulkintus svogūnų laiškus bei krapus. Šiltai apklotą puodą palaikykite apie 30 min.