1,5 stiklinės miltų,
0,5 stiklinės kakavos miltelių,
0,5 stiklinės pieno,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
0,5 šaukštelio druskos,
180 g sviesto,
125 g juodojo šokolado,
0,5 stiklinės kefyro,
1,5 stiklinės cukraus,
4 kiaušinių,
200 g šviesių razinų,
100 g graikinių riešutų,
miltinio cukraus pabarstyti.
GAMINIMAS:
Razinas mirkykite karštame vandenyje 25 min., tada nusunkite ir nusausinkite. Riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje 6 min. Atvėsinkite ir sukapokite stambiais trupiniais. Šokoladą sulaužykite ir ištirpinkite karšto vandens vonelėje. Sviestą ištrinkite su cukrumi.
Maišydami įmuškite po vieną kiaušinį. Sudėkite tirpintą šokoladą ir išmaišykite. Miltus persijokite į dubenį kartu su kakavos milteliais, kepimo milteliais, druska. Pieną sumaišykite su kefyru ir supilkite į miltų masę. Supilkite sviesto ir šokolado masę.
Į tešlą suberkite razinas ir riešutus, lengvai išmaišykite. Į riebalais pateptą formą (ji gali būti silikoninė) sukrėskite paruoštą tešlą, pašaukite į 160 laipsnių karštumo orkaitę ir kepkite 1 val. Tada pyragą atvėsinkite ir pabartstykite miltiniu cukrumi.