500 g vyšnių (gali būti šaldytos),
200 g kvietinių miltų,
5 kiaušinių,
1 šaukšto sviesto,
250 ml pieno (šilto),
žiupsnelio druskos,
5 šaukštų cukraus (4 šaukštų į tešlą, 1 šaukšto pabarstymui).
GAMINIMAS:
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Į sviestu išteptą formą sudėkite vyšnias (jei ėmėte šaldytas, prieš tai atitirpinkite). Sumaišykite sijotus miltus, kiaušinius, 4 šaukštus cukraus, žiupsnelį druskos ir šiek tiek pieno.
Nenustodami maišyti, porcijomis supilkite likusį pieną-gausite tirštoką tešlą, panašią į blynų. Ja užpilkite vyšnias ir pašaukite į orkaitę. Kepkite maždaug 40 min. Kai į pyragą įsmeigtą medinį smaigelį ištrauksite sausą, neaplipusį tešla-pyragas iškepęs.