8 kiaušinių,
1 šaukštelio druskos,
400 g miltų (kvietinių arba kvietinių per pusę su rugiais),
7 g kepimo miltelių,
400 g lazdynų riešutų branduolių,
400 g džiovintų abrikosų,
300 g šviesių razinų be kauliukų,
100 g įvairiaspalvių cukatų,
50 g sezamų sėklų,
120 g cukraus,
100 ml pieno,
50 ml romo,
konjako arba likerio.
GAMINIMAS:
Supjaustytus abrikosus, razinas ir cukatas užpilkite romu ir palikite pastovėti mažiausiai 30 min. (geriau-per naktį). Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, pašaukite riešutus ir, nustatę grilio režimą, 10 min. paskrudinkite, po to ataušinkite. Gerai suplakite kiaušinius su cukrumi, druska ir pienu. Į gautą mišinį įmaišykite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
Po to berkite riešutus, sezamus, džiovintų vaisių ir cukatų mišinį. Masę sukrėskite į aliejumi išteptą keksų formą (banguotą)-tešla turi užimti ne daugiau kaip 2/3 formos. Pridengtą tešlą palaikykite 30 min. 40 laipsnių temperatūroje. Po to kepkite 40 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių. Kepinį ataušinkite ant grotelių ir tik tuomet pjaustykite.