T e š l a i:
450 g morkų,
4 kiaušinių,
1 šaukšto miltų,
2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
žiupsnelio druskos.
Į d a r u i:
200 g varškės,
300 g žuvų (sūdytų arba šaltai rūkytų) filė,
2-3 šaukštų grietinės,
3 skiltelių česnako,
pagal skonį druskos,
maltų pipirų,
po pluoštelį petražolių,
krapų žalumos.
GAMINIMAS:
Paruoškite tešlą: morkas stambiai sutarkuokite, pakepinkite įkaitintame aliejuje ir patroškinkite, kad suminkštėtų. Išimkite iš keptuvės, ataušinkite ir sumaišykite su kiaušinių tryniais. Baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į morkų masę.
Suberkite miltus, po žiupsnelį druskos, pipirų ir viską permaišykite. Gautą tešlą tolygiai paskleiskite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių ir kepkite 15 min. Kepinį ataušinkite ir susukite į ritinėlį. Įdaras: žuvis supjaustykite plonais griežinėliais.
Į varškę sudėkite smulkintus česnakus, žalumynus, grietinę, po žiupsnelį druskos ir pipirų ir suplakite iki vienalytės masės. Morkų vyniotinį ištiesinkite, tolygiai apkepkite puse varškės kremo, jį apdėliokite žuvų griežinėliais, o viršuje paskleiskite likusį varškės kremą. Susukite vyniotinį ir 20 min. pašaldykite. Supjaustykite ir patiekite.