150 g makaronų (pvz., baravykų skonio ragučių),
80 g rokforo sūrio,
1 žiedinio kopūsto,
100 g šviežių pievagrybių,
pusės citrinos sulčių,
2 šaukštų prieskoninių žalumynų (bazilikų, ptražolių ar kt.),
3 šaukštų alyvų aliejaus,
1,5 šaukšto obuolių acto,
1 šaukšto rupiai maltų garstyčių tyrės,
25 g smulkintų svogūnų laiškų (arba česnakinių svogūnų),
po žiupsnelį druskos,
maltų pipirų.
GAMINIMAS:
Pasūdytame vandenyje atskirai išvirkite ir nukoškite makaronus bei žiedinius kopūstus. Plonais šiaudeliais supjaustykite sūrį. Švarius pievagrybius supjaustykite plonais griežinėliais ir apšlakstykite citrinų sultimis.
Paruoškite padažą: į aliejų supilkite actą, įkrėskite garstyčių, įberkite truputį druskos, pipirų ir gerai išplakite. Makaronus, sūrį, pievagrybius, žiedinius kopūstus užpilkite paruoštu padažu, apibarstykite žalumynais ir viską permaišykite. Salotas papuoškite žalumynų lapeliais.