T e š l a i:
500 g miltų,
0,5 stiklinės natūralaus jogurto,
0,5 stiklinės alyvuogių aliejaus,
0,5 šaukštelio druskos,
1 kiaušinio.
Į d a r u i:
500 g jautienos be kaulo,
250 g avienos be kaulo,
250 kiaulienos be kaulo,
500 g varškės,
250 g grietinėlės sūrio,
1 šaukšto kapotų petražolių,
1 šaukšto kapotų mėtų,
3 šaukštų aliejaus,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Mėsą supjaustykite vidutiniais gabalais, dėkite į puodą su vandeniu ir užvirinkite. Nugraibykite putas ir virkite 1 val. Tada išgriebkite, atvėsinkite, supjaustykite nedideliais gabaliukais. Įberkite druskos ir pipirų. Varškę sumaišykite su grietinėlės sūriu ir žalumynais.
Miltus persijokite su druska. Supilkite jogurtą ir aliejų. Išminkykite glotnią vienalytę tešlą, padalykite ją į 2 lygias dalis. Iš vienos dalies iškočiokite ploną lakštą ir dėkite ant riebalais pateptos skardos. Ant viršaus dėkite pusę sūrio mišinio (palikite2 cm laisvus kraštus)
Ant viršaus išdėliokite mėsos gabaliukus. Ant jų dėkite likusią varškę su sūriu. Apšlakstykite aliejumi. Iškočiokite tokio pat dydžio antrąjį tešlos lakštą. Juo uždenkite sluoksniuotį. Kraštus sugnybkite ir papuoškite. Pyragą aptepkite kiaušinio plakiniu, pašaukite į 180 laipsnių orkaitę ir kepkite 1 val.