1,5 g maltos mėsos (jautienos ir kiaulienos mišinio),
2 svogūnų,
3-4 batono riekių,
1 stiklinės pieno,
po žiupsnelį druskos,
maltų pipirų,
po pluoštelį bazilikų ir
kalendrų,
žalumos,
svogūnų laiškų,
3 kiaušinių,
4 česnako skiltelių,
4 salierų stiebų,
100 g tarkuoto kietojo sūrio,
100 g paskrudintų migdolų drožlių,
2 rozmarinų šakelių.
P a d a ž u i:
3 aitriųjų paprikų, smulkiai sukapotų,
5 šaukštų Dižono garstyčių,
4 šaukštų sojų padažo,
3 česnako skiltelių, sutraiškytų spaudykle.
GAMINIMAS:
Batoną išmirkykite piene. Smulkiais kubeliais supjaustykite svogūnus, česnakus, salierus ir pakepinkite su šlakeliu įkaitinto aliejaus. Į maltą mėsą įmaišykite nuspaustą batoną, kepintas daržoves, migdolus, kiaušinius, sūrį, smulkintus žalumynus.
Formuokite kepalėlį, aptepkite padažu, paruoštu iš receptūroje nurodytu produktų, dėkite į kepimo skardą, šalia dėkite rozmarinų šakeles ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepkite 1-1,5 val. Maltos mėsos duoną tinka patiekti su troškintais arba marinuotais burokėliais.