600 g rūkytos lašišos filė,
3 šviežių agurkų,
0,5 gūžės karpytų salotų,
6 kietai virtų kiaušinių.
M a j o n e z u i:
1 trynio,
0,5 citrinos sulčių,
150 ml alyvuogių aliejaus,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Majonezas: išplakite trynį su druska ir pipirais. Plakant plona srovele pilkite aliejų ir citrinų sultis. Plakite, kol padažas sutirštės. Uždenkite ir dėkite į šaldytuvą. Agurkus nulupkite ir daržovių pjaustikliu supjaustykite ilgomis juostomis.
Lašišos griežinėlius supjaustykite į 2-3 dalis. Salotas išskirstykite lapeliais. Ant didelės lėkštės išdėliokite salotas. Apliekite 2-3 šaukštais majonezo. Viršuje išdėliokite agurkus, žuvį, perpjaukite kiaušinius. Apliekite likusiu padažu.