Kalakutų kepenėlės su slyvų drebučiais receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kalakutų kepenėlės su slyvų drebučiais


INGREDIENTAI:

500 g kalakutų kepenėlių,
5 slyvų,
50 ml brendžio,
1 šaukšto sviesto,
1 šaukšto balzaminio acto,
2 šaukštelių želatinos,
druskos,
pipirų.


GAMINIMAS:

Želatiną su 3 šaukštais vandens mirkykite 20 min. Slyvas stambiai supjaustykite, sutrinkite elektriniu smulkintuvu. Pertrinkite per sietelį ir sumaišykite su puse brendžio. Želatinos masę užkaitinkite karšto vandens vonelėje, supilkite likusį brendį ir slyvų tyrę. Šiek tiek palikite atvėsti.

Paruoštas kepenėles supjaustykite gabaliukais, įberkite druskos ir pipirų. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir nedidelėmis porcijomis iš visų pusių apkepinkite kepenėles. Dėkite į dubenį, apšlakstykite actu ir atvėsinkite. Formos dugną gausiai apibarstykite pipirais. Dėkite keptas kepenėles, užpilkite slyvų tyre su želatina ir dėkite į šaldytuvą ne mažiau 3 val.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668