4 porų stiebų,
žiupsnelio druskos,
1 geltonosios paprikos,
1 aštriosios paprikos ankšties,
žiupsnelio maltų juodųjų pipirų,
1 šaukštelio cukraus,
1 šaukštelio garstyčių,
2 šaukštų daržovių sultinio,
3 šaukštų raudonojo vyno acto,
3 šaukštų alyvuogių aliejaus,
10 graikinių riešutų branduolių.
GAMINIMAS:
Porus nuplaukite, supjaustykite žiedeliais ir 6-8 min. virkite pasūdytame vandenyje-žiūrėkite, kad porų žiedeliai nesubyrėtų. Tada nuplaukite saldžiosios ir aštriosios paprikos ankštis, perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklas. Saldžiąją papriką supjaustykite mažais kubeliais, aitriąją susmulkinkite.
Druską, maltus juoduosius pipirus, cukrų, garstyčias, karštą daržovių sultinį, raudonojo vyno actą ir aliejų sumaišykite. Porų žiedelius nuvarvinkite per sietelį, suberkite į dubenį. Sudėkite smulkintas paprikas ir viską apliekite padažu. Į lėkštes išdėliotas salotas apibarstykite smulkintais graikiniais riešutais.