130 g makaronų (pvz., lakštinių),
300 g vištienos filė,
3 marinuotų agurkų,
2 obuolių,
2 šaukštų alyvų aliejaus,
14-18 alyvuogių be kauliukų.
P a d a ž u i:
1 stiklinės grietinės,
1 šaukšto pomidorų padažo (ypač dera aštresnis),
po šaukštelį smulkintų petražolių,
bazilikų ir
peletrūnų,
po žiupsnelį maltų juodųjų pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Paruoškite padažą: grietinę sumaišykite su pomidorų padažu, suberkite prieskoninius žalumynus, truputį druskos, pipirų, įpilkite šaukštą agurkų marinato ir viską gerai išplakite. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje, nukoškite ir atvėsinkite. Nuplautą, nusausintą ir siauromis juostelėmis pjaustytą mėsą iškepkite aliejuje, po to pabarstykite trupučiu druskos, pipirų.
Nuluptus agurkus, obuolius supjaustykite šiaudeliais ir sumaišykite su makaronais bei kepta vištiena. Salotas užpilkite paruoštu padažu, viską išmaišykite ir maždaug 30 minučių palikite pastovėti šaldytuve. Prieš patiekiant, apdėliokite alyvuogėmis ir žalumynais.