600 g keptos vištienos,
3 šaukštų alyvų aliejaus,
2 šaukštų citrinų sulčių,
2 šaukštelių smulkintų raudonėlių,
300 g agurkų,
400 g mažų pomidorų,
100 g fetos sūrio,
100 g konservuotų juodųjų alyvuogių,
po žiupsnelį druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Į įkaitintą keptuvę įpilkite šaukštą aliejaus. Vištienos filė nuplaukite, nusausinkite, pasūdykite, pabarstykite pipirais ir kepkite 10-15 minučių. Kol keps mėsytė, salotinėje sumaišykite citrinų sultis, 2 šaukštus aliejaus, raudonėlius (šviežius arba džiovintus) ir žiupsnelį druskos.
Agurkus supjaustykite kubeliais, pomidorus-perpus, o fetos sūrį nedideliais gabaliukais, sudėkite į salotinę kartu su alyvuogėmis ir išmaišykite. Atvėsusią vištieną supjaustykite gabaliukais, dėkite į salotinę su daržovėmis ir patiekite.