2 didelių kiaušinių tryniai,
1/2 šaukštelio prancūziškų arba angliškų garstyčių,
1/2 šaukštelio druskos,
šaukštas (15 ml) acto arba citrinų sulčių,
250 ml aliejaus.
GAMINIMAS:
Trynius suleiskite į pašildytą dubenį ir plakite 1-2 min. Sudėkite garstyčias, suberkite druską, supilkite actą arba citrinų sultis ir dar 30 sek. paplakite. Pradėkite lašinti aliejų (nauolat mašant lašinkite tikrąja šio žodžio prasme: kitam lašui leiskite nukristi tik po to, kai tryniai būna visiškai susigėrę prieš tai patekusį aliejaus lašą).
Jei paskubėsite, masė gali sušokti į gumulus. Sulašinus maždaug pusę aliejaus masė labai sutirštėja. Dabar galima atsipūsti ir toliau plakant aliejų pilkite plona srovele. Gatavas majonezas turi būti plaktos grietinėlės tirštumo. Galima panaudoti dar vieną gudrybę, kad pastovėjęs majonezas neišsisluoksniuotų: baigiant plakti įpilkite 15-30 ml (1-2 šaukštus) virinto vandens.