Pusė stiklinės cukraus,
2 šaukštai vandens,
šaukštas citrinų sulčių,
2 šaukštai sviesto,
6-8 dideli obuoliai,
pakelis (400 g) šaldytos sluoksniuotos tešlos,
2 šaukštai kviečių gemalų dribsnių.
GAMINIMAS:
Sausą keptuvę gerai įkaitinkite ant vidutinės ugnies, suberkite cukrų, supilkite vandenį, citrinų sultis ir kaitinkite, kol sirupas švelniai paruduos (nemaišykite). Nukėlus nuo ugnies įmaišykite sviestą. Šiek tiek atšilusią tešlą išlankstykite, atsargiai perkelkite į skardą, užlenkite kraštelius ir subadykite šakute.
200 laipsnių karštumo orkaitėje kepkite 10 minučių. Obuolius nulupkite, išskobkite sėklalizdžius, supjaustykite griežinėliais. Ant apkepusio tešlos lakšto išdėliokite obuolių griežinėlius, ant jų supilkite karamelę ir dar maždaug 20 min. kepkite 180 laipsnių karštumo orkaitėje.
Pyragas paprastai patiekiamas su ledais ar plakta grietinėle. Pagal šį receptą prancūzai kepa pyragus ir su kitokiais gana kietais vaisiais-kriaušėmis, persikais, abrikosais, slyvomis.