T e š l a i:
300 g miltų,
kiaušinis,
šaukštas aliejaus,
šaukštelis acto,
žiupsnelis druskos.
Į d a r u i:
750 g obuolių,
3 šaukštai razinų,
4 šaukštai cukraus pudros,
4 šaukštai džiūvėsėlių,
6 šaukštai sviesto.
GAMINIMAS:
Į dubenį sudėkite visus tešlai skirtus produktus, įpilkite pusę stiklinės vandens ir užminkykite kietą tešlą (kaip virtiniams). Ją suspauskite į kamuoliuką, padėkite ant miltais pabarstytos lentos, užvožkite pašildytu dubeniu ir palikite 1 val., kad tešla pasidarytų tąsi.
Paruoškite įdarą: nuluptus obuolius supjaustykite skiltelėmis ir sumaišykite su razinomis bei cukraus pudra. Tešlą labai plonai iškočiokite ir dar truputį palaikykite, kad apdžiūtų. Tada patepkite 4 šaukštais tirpinto sviesto, apibarstykite džiūvėsėliais, paskleiskite įdarą ir suvyniokite į volelį.
Aštriu peiliu supjaustykite norimo storio griežinėliais, sudėkite į skardą, aptepkite likusiu sviestu ir kepkite 220 laipsnių karštumo orkaitėje 25 min. Vyniotinio galima ir nepjaustyti. Tuomet jį reiktų kepti 35 minutes.