Obuolių actas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Obuolių actas


INGREDIENTAI:

1 kg obuolių,
120 g cukraus arba medaus (jeigu acto reikia gydymui, geriau dėti medaus),
riekelė sužiedėjusios juodos duonos.


GAMINIMAS:

Obuolius su visais sėklalizdžiais sutarkuokite burokine tarka, sumaišykite su vandeniu (1 kg obuolių-1,2 l vandens), suberkite cukrų arba sudėkite medų, įmeskite duonos riekelę. Neuždengtą indą kambario temperatūroje laikykite 10 dienų, retkarčiais pamaišant mediniu šaukštu.

Po 10 dienų iš užrūgusios masės išspauskite sultis. Gautą skystį supilkite į stiklainį, uždenkite marlės atraiža ir maždaug dvi savaites laikykite šiltoje vietoje. Kada actas gatavas, jaučiama iš specifinio kvapo. Tada jį reikia išpilstyti į butelius ir laikykite vėsioje vietoje.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668