1,5 kg obuolių (tokių, kuriuose daugiau pektino),
800 g cukraus.
GAMINIMAS:
Nei lupti, nei sėklalizdžių išpjaustyti nereikia. Obuolius supjaustykite ketvirčiais, sudėkite į puodą, įpilkite vandens, kad vos apsemtų, puodą uždenkite, ant didelės ugnies užkaitinkite ir virkite 15-20 min.
Masę supilkite į keliaguba marle išklotą rėtį ir palikite, kad ištekėtų visas skystis. Paskui atsargiai, kad drumzlės liktų ant dugno, nupilkite skystį į švarų puodą ir neuždengtą virinkite, kol maždaug ketvirtadalis nugaruos.
Pamatuokite, kiek skysčio liko, tada apskaičiuokite, kiek cukraus berti. Litrui reikia 800 g cukraus. Saldintą skystį virkite, kol visas cukrus ištirps, supilstykite į stiklainius ir sandariai uždarykite.