500 g virtų lęšių,
12 plonų riekelių rūkytos šoninės,
1 saliero stiebo,
50 g špinatų,
2 svogūnų,
1/2 ryšelio svogūnų laiškų,
3 šaukštų vyno acto,
2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
po žiupsnelį druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Svogūnus susmulkinkite, laiškus nuplaukite ir smulkiai supjaustykite, saliero stiebą supjaustykite su visais lapais. Špinatus nuplaukite ir nusausinkite. Šoninę pakepinkite su šaukštu aliejaus ir sudėkite į lėkštę.
Į keptuvę dėkite svogūnus, supilkite actą ir likusį aliejų, sumaišykite, po to sudėkite virtus lęšius, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir palaikykite ant ugnies nuolat maišant apie 30 sekundžių. Viską išdėkite į lėkštę su šonines riekelėmis, saliero gabalėliais, svogūnų laiškais ir špinatais. Salotas patiekite šiltas.