Po skardinę (400 g)konservuotų baltųjų ir
raudonųjų pupelių,
850 g pomidorų,
žaliosios paprikos ankštis,
2 svogūnai (150 g),
2 česnakų skiltelės,
aitriosios paprikos ankštis (20 g),
pusė stiklinės smulkių kvietinių kruopų,
750 ml tirpaus daržovių sultinio arba vandens,
2 šaukštai aliejaus,
po šaukštelį džiovintų raudonėlių ir
maltų kmynų,
šaukštelis "Tabasco" padažo,
4 šaukštai grietinės,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Svogūnus sukapokite, česnakus sugrūskite. Aitriąją papriką, išėmus sėklas, kuo smulkiau supjaustykite. Žaliąją papriką ir pomidorus supjaustykite kubeliais. Kruopas užpilkite verdančiu vandeniu, kad apsemtų, ir palikite brinkti. Gilioje keptuvėje arba puode įkaitinkite aliejų.
Pakepinkite svogūnus, paskui sudėkite česnakus, paprikas ir ant didelės ugnies kepinkite 2 min. Sudėkite prieskonius, padažą, nuvarvinkite pupeles, pomidorus, supilkite sultinį arba vandenį ir užvirinkite. Sumažinus ugnį troškinkite maždaug 3 min. Tada sudėkite išbrinkusias kruopas ir virkite dar 5 min. Prieš patiekiant kiekvieną porciją pagardinkite šaukštu grietinės.