2 karpiai,
poras,
morka,
200 g pekininių kopūstų,
skiltelė česnako,
10 g imbiero šaknies,
aitrioji paprika,
200 g gluosninių kreivabudžių,
4 šaukštai miltų,
4 šaukštai aliejaus,
2 šaukštai sojų padažo,
6 šaukštai vyno acto,
maltų juodųjų pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Perpjaukite karpius išilgai per pusę. Išrinkite ašakas. Karpių filė įtrinkite 3 šaukštų acto ir tokio pat kiekio vandens mišiniu. Šaldytuve laikykite 3 valandas. Morką, imbiero šaknį, porą ir kopūstus supjaustykite šiaudeliais.
Smulkiai sukapokite česnaką ir aitriąją papriką, prieš tai pašalinę sėklas. Supjaustykite grybus. Karpių filė apvoliokite miltuose ir apkepkite įkaitintame aliejuje (2 šaukštai), kad susidarytų rusva traški plutelė.
Likusiame aliejuje apkepkite grybus ir paruoštas daržoves. Likusį actą ir sojų padažą sumaišykite su pipirais, druska, pastatykite ant ugnies ir leiskite užvirti. Paruoštu mišiniu užpilkite daržoves ir pašildykite. Daržoves suverskite į lėkštę, karpių filė uždėkite ant viršaus.