400 g karštai rūkytos jūros žuvies (nototenijų) filė,
150 g bekono juostelių,
150 g sviesto,
2 saldžiarūgščių obuolių,
2-3 svogūnų,
400 g šaltų virtų bulvių,
4 šaukštų smulkintų svogūnų laiškų,
po šaukštą smulkintų petražolių bei peletrūnų,
po 3 šaukštus obuolių sulčių ir aliejaus,
po 2 šaukštus vyno acto bei citrinų sulčių,
3 šaukštų tarkuotų krienų,
po žiupsnelį cukraus,
druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Kubeliais supjaustytus obuolius apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų. Supjaustykite nuluptus svogūnus, bulves, bekono juosteles bei žuvį. Keptuvėje įkaitinus aliejų bei 3 šaukštus sviesto apkepinkite bekono gabalėlius ir svogūnus. Apšlakstykite actu, obuolių sultimis.
Pabarstykite cukrumi, druska ir pipirais. Ataušinkite ir sukrėskite į dubenį su obuoliais, bulvėmis ir žuvies gabalėliais. Pabarstykite žalumynais. Prie salotų patiekite likusį minkštą sviestą, gerai išsuktą su krienais, ir šviežios duonos.