1 l šaltalankių uogų,
100 g cukraus,
200 ml vandens.
GAMINIMAS:
Iš cukraus ir vandens išvirkite sirupą ir palikite ataušti. Uogas sugrūskite mediniu grūstuvu, išspauskite per retą audinį. Pirmojo spaudimo šaltalankių sultys būna didelės koncentracijos, jas geriau atskieskite. Taigi ant išspaudų užpilkite vėsaus virinto vandens, kad apsemtų, palaikykite maždaug pusvalandį ir dar kartą išspauskite.
Sumaišykite pirmojo ir antrojo spaudimo sultis, sirupą, pakaitinkite iki 85 laipsnių temperatūros (jokiu būdu neužvirinkite), supilkite į sterilius stiklinius indus ir sandariai uždarykite. Tarp paruoštos šaltalankių sultys turėtų išsilaikyti visą žiemą, bet jei nori būti visiškai tikra, indelius su sultimis gali dar papildomai pasterizuoti 85 laipsnių temperatūros vandenyje.