500 g silkės filė,
2 obuolių,
1 morkos,
2 šaukštų tarkuotų krienų,
4-5 šaukštų grietinės,
maltų juodųjų pipirų,
žiupsnelio cukraus,
2 šaukštų citrinos sulčių,
2 šaukštų smulkintų migdolų,
4 salotų lapų,
1/2 pundelio svogūnų laiškų.
GAMINIMAS:
Pirmiausia išvirkite ,orką. Po to ją ir obuolius sutarkuokite stambia tarka ir dubenyje kartu sumaišykite. Dubenėlyje sumaišykite grietinę su krienais, pagardinkite maltais pipirais, cukrumi bei citrinų sultimis.
Nuplautą silkės filė supjaustykite nedideliais gabaliukais, dėkite į salotų lapais išklotą lėkštę, šalia dėkite morkų ir obuolių mišinį, viską pašlakstykite paruoštu grietinės padažu. Prieš patiekiant į stalą pabarstykite migdolais ir smulkintais svogūnų laiškais.