8 puselių sūdytų silkių filė,
griežinėlio ananaso,
po 1 obuolį,
svogūną bei
citriną,
2 morkų ir
pomidorų,
4 šaukštų majonezo,
2 šaukštų pomidorų padažo,
šaukšto grietinėlės,
po žiupsnelį cukraus,
druskos,
maltų juodųjų ir
raudonųjų pipirų,
šviežių salotų lapų,
įdarytų alyvuogių.
GAMINIMAS:
Smulkiai pjaustytą ananasą, tarkuotus obuolius ir morkas apšlakstykite citrinų sultimis, pasaldytomis cukrumi. Paruoškite padažą iš majonezo, kečupo, grietinėlės, trupučio druskos, pipirų ir juo užpilkite pjaustytus pomidorus, svogūną.
Į lėkštes padenkite salotų lapų, ant jų padalykite morkų, obuolių bei ananasų mišinį ir po 2 ritinėlius silkių filė. Silkes užpilkite padažu, paskanintu pomidorais bei svogūnais, ir apdėliokite alyvuogėmis.