400 g cukinijų,
2 obuolių,
po 1 nedidelę kriaušę,
morką,
baltąjį svogūną,
100 ml obuolių sulčių,
75 ml sauso baltojo vyno,
5 šaukštų obuolių acto,
70 g cukraus,
15 g uogienių tirštiklio su pektinu,
po žiupsnelį vanilės ar vanilinio cukraus,
kardamono miltelių,
druskos,
gabalėlio cinamono žielės,
3 anyžių žvaigždučių,
1/2 šaukštelio smulkinto imbiero,
1 šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės.
GAMINIMAS:
Cukinijų minkštimą, nuskustą morką, nuluptus obuolius ir kriaušę supjaustykite gabalėliais. Svogūnus sukapokite. Obuolių sultis, vyną bei actą pašildykite, cukrų sumaišykite su tirštikliu ir įplakite į šiltą skystį, tada suberkite smulkintus vaisius, daržoves, žiupsnelį druskos.
Įdėkite cinamono žievelę, kiek vanilės, anyžius ir 30 min. pavirinkite. Baigiant virti įmaišykite kardamono, imbiero bei citrinos žievelę.