250 g trapios tešlos,
250 g varškės,
50 g kapotų migdolų,
50 g razinųpakelio vanilinio cukraus,
100 g gervuogių,
šaukštelio tarkuotų citrinos žievelių,
4 kiaušinių,
šaukštelio cinamono miltelių,
trupučio aviečių likerio,
50 g cukraus,
4 obuolių,
džiūvėsėlių.
GAMINIMAS:
Tešlą iškočiokite. Varškę su kiaušiniais išsukite iki vientisos masės. Suberkite migdolus, razinas, vanilinį cukrų, citrinų žieveles ir cinamoną. Paskui įpilkite likerio, įdėkite gervuogių ir pjaustytų obuolių, viską pasaldinkite. Kepimo formą ištepkite riebalais ir pabarstykite džiūvėsėliais.
Į ją įdėkite dalį trapios tešlos, ant viršaus sukrėskite varškės masę, uždėkite likusią tešlos dalį. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 20 min. Apkepą padalykite porcijomis, apliekite mėgstamu sirupu ir tiekite į stalą.