1 stiklinės ryžių,
2 stiklinių pieno,
1,5 l vandens,
200 g varškės,
3 šaukštų cukraus,
3 kiaušinių,
3 obuolių,
vanilinio cukraus,
80 g razinų,
1 šaukšto grietinės,
2 šaukštų džiūvėsėlių,
uogienės-pagal skonį.
GAMINIMAS:
Ryžius nuplaukite, išvirkite su pienu, kad būtų birūs. Košę atvėsinkite iki 60-70 laipsnių, sudėkite pertrintą varškę, išplaktus su cukrumi iki purių putų 2 kiaušinius, suberkite vanilinį cukrų, nuplikytas razinas, nuluptus ir supjaustytus kubeliais obuolius.
Viską išmaišykite ir sukrėskite į riebalais pateptą ir džiūvėsėliais pabarstytą kepimo formą. Paviršių aptepkite grietine, sumaišyta su kiaušiniu. Pašaukite į 220-230 laipsnių karštumo orkaitę, kepkite, kol susidarys auksinė plutelė. Prieš patiekiant apkepą supjaustykite kvadratais, patiekite su uogiene.