Ryžių su obuoliais apkepas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Ryžių su obuoliais apkepas


INGREDIENTAI:

(6 porcijoms)
300 g ryžių,
360 g obuolių arba kriaušių,
600 ml pieno,
510 ml vandens,
60 g cukraus,
30 g sviesto,
40 g džiūvėsėlių,
20 ml grietinės,
1 kiaušinio,
400 ml abrikosų džemo,
druskos.


GAMINIMAS:

Ryžius nuplaukite. Į Į verdantį vandenį įberkite žiupsnelį druskos, pusę cukraus, ryžius ir virkite ant lengvos ugnies apie 15-20 min. Po to supilkite karštą pieną ir virkite, kol skystis susigers į ryžius. Išvirus pridenkite rankšluoščiu ir palikite 10 min. brinkti.

Į paruoštą ryžių košę sudėkite sviestą. Nuluptus obuolius arba kriaušes supjaustykite griežinėliais ir apibarstykite likusiu cukrumi. Pusę dalies ryžių košės sukrėskite į džiūvėsėliais pabarstytą kepimo indą.

Išlyginkite, ant jų dėkite obuolius ir likusią košę. Viršų aptepkite grietinės ir kiaušinio plakiniu, pašaukite į iki 220 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite, kol gražiai paruduos. Į stalą patiekite su abrikosų džemu.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668