(6 porcijoms)
300 g ryžių,
360 g obuolių arba kriaušių,
600 ml pieno,
510 ml vandens,
60 g cukraus,
30 g sviesto,
40 g džiūvėsėlių,
20 ml grietinės,
1 kiaušinio,
400 ml abrikosų džemo,
druskos.
GAMINIMAS:
Ryžius nuplaukite. Į Į verdantį vandenį įberkite žiupsnelį druskos, pusę cukraus, ryžius ir virkite ant lengvos ugnies apie 15-20 min. Po to supilkite karštą pieną ir virkite, kol skystis susigers į ryžius. Išvirus pridenkite rankšluoščiu ir palikite 10 min. brinkti.
Į paruoštą ryžių košę sudėkite sviestą. Nuluptus obuolius arba kriaušes supjaustykite griežinėliais ir apibarstykite likusiu cukrumi. Pusę dalies ryžių košės sukrėskite į džiūvėsėliais pabarstytą kepimo indą.
Išlyginkite, ant jų dėkite obuolius ir likusią košę. Viršų aptepkite grietinės ir kiaušinio plakiniu, pašaukite į iki 220 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite, kol gražiai paruduos. Į stalą patiekite su abrikosų džemu.