800 g riebios varškės,
5 kiaušinių,
4 šaukštų sviesto,
120 g cukraus,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
druskos,
džiūvėsėlių,
vanilinio cukraus,
sutarkuotos pusės citrinos žievelės,
po 2 šaukštus miltų ir
manų kruopų,
150 ml grietinėlės.
GAMINIMAS:
Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius iki vientisos masės išsukite su cukrumi. Baltymus padėkite į šaldytuvą, kad atšaltų. Manų kruopas užpilkite grietinėle ir bent pusvalandžiui palikite, kad šiek tiek išbrinktų. Varškę kelis kartus pertrinkite per sietelį, įmaišykite į trynių ir cukraus masę, gerai išsukite, supilkite brinkytas manų kruopas, 3 šaukštus tirpinto sviesto, suberkite kepimo miltelius, miltus, vanilinį cukrų, druską, sutarkuotas citrinos žieveles ir viską gerai išmaišykite.
Kiaušinio baltymus išplakite iki purios standžios masės ir labai atsargiai įmaišykite į varškės masę. Tešlą krėskite į riebalais išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą kepimo formą, ant viršaus dėkite sviesto drožlelių ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 min. Tiekite supjaustytą.