400 g spagečių,
4-5 vištų šlaunelių,
100 ml vandens,
druskos,
pipirų,
2 skiltelių česnako,
300 g pievagrybių,
400 ml grietinėlės,
200 g tarkuoto kietojo sūrio ("Džiugo"),
aliejaus,
100 ml baltojo vyno,
šakelės bazilikų.
GAMINIMAS:
Iš vištų šlaunelių išpjaukite kaulus, mėsą supjaustykite gabaliukais, apibarstykite druska ir pipirais, truputį apkepinkite aliejuje. Sudėkite pjaustytus pievagrybius, smulkintą česnaką, įpilkite vyno, vandens ir troškinkite ant mažos ugnies, kol vištienos gabaliukai suminkštės, o skysčio sumažės. Spagečius išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, nusunkite.
Į keptuvę su vištiena ir grybais supilkite grietinėlę, užvirinkite, sumažinkite ugnį. Įberkite druskos, pipirų. Į vištieną su grietinėle sukrėskite paruoštus makaronus, gerai išmaišykite. Suberkite tris ketvirtadalius tarkuoto sūrio, smulkintus bazilikus ir išmaišykite. Viską sukrėskite į kepimo indą, apibarstykite likusiu sūriu ir pašaukite į 200 laipsnių orkaitę. Kepkite, kol šiek tiek apskrus. Patiekiant dar kartą pabarstykite tarkuotu sūriu.